Psikologe Arta Naçi
Keshillime Klinike

Cila është gjëja më e “fortë” ???

Një  ditë  një  djalë  pyeti  plakun  më  të  mënçur  të  fshatit…..se  cila  ishte  gjëja  më  e  fortë. Mendimtari  pas  disa  minutash  iu  përgjigj: Gjërat  më  të  forta  në  botë  janë  nëntë:

“Hekuri  është   më  i  forti, por  zjarri  e  shkrin.

Zjarri  është  i  fortë  , por  uji  e shuan.

Uji  është  i  fortë , por  lart  në  re  avullon.

Retë  janë  të  forta, por  era  i  shpërndan.

Era  dhe  ajo  e  fortë  është , por  mali  e ndalon.

Mali  është  i  fortë, por  njeriu  e  zotëron.

Njeriu   është  i  fortë, por  fatkeqësisht  vdekja  e  mposht..

“atëherë  është  vdekja  më  e  forta !!…e  ndërpreu  djali – “ Jo” ! –  vazhdoi  plaku  i  mënçur –

Dashuria … mbijeton  mbi  vdekjen .

 ( tregime terapeutike )
Gjithashtu mund të pëlqeni dhe