Psikologe Arta Naçi
Keshillime Klinike

Më plotëso një dëshirë !

Ja  si   shndërrohet  një  nga  rrëfenjat  e  ” Njëmijë  e  një  netëve ” në  një shkrim  me  sarkazëm  dhe  humor   kundrejt   realitetit  të  sotëm .

” Një  grua  kishte  dalë  në  pyll  për  kërpudha. Duke  ecur  i  zunë  sytë  një  llampë  të  vjetër  me  vaj. E  mori  dhe  menjëherë  sapo  filloi  ta   fërkonte  ju  shfaq  Xhindi.

A  mund  të  mi  plotësosh   tre  dëshirat  e  mia ? – e  pyet  gruaja.

JO ! – i  thotë   Xhindi… për  shkak  të  kohërave  të  këqija , reçensionit , globalizimit, inflacionit, grevave  dhe  gjithë  problemeve  të  tjera  që  ka  bota, sot  për  sot, mund  të  të  plotësoj  vetëm  një  dëshirë….

Atëherë   gruaja  nxjerr  një   hartë  gjeografike  nga  çanta  dhe  i  thotë:  në  këtë  rast  do  doja  paqen  në  Lindjen  e  Mesme. E  sheh   këtë   hartë ? Do  të  doja  që  këto  vëndet  të  mos  bënin  më  luftë ! Xhindi  i  hedh  një  sy  hartës  dhe  shpërthen: Po  dreqi  e  mori , këto  vende  janë  në  luftë  prej  shekujsh. Nuk  besoj  se  mund  të  bëj  gjë,  jam  i  zoti  por  jo  deri  në  këtë  pikë. Nuk  bëj  dot  gjë  absolutisht . As  mos  e  mendo  fare. Edhe   sikur   Mësuesit  tim  ti  kërkoja  ndihmë , nuk  do  të  mundja  ta  realizoja  këtë  dëshirë. Harroje !

Hë , kërkomë  diçka  tjetër  tani  ! – i  thotë  Xhindi.

Gruaja  mendohet  një  çast  dhe  i  thotë: nuk  kam  arritur  kurrë  të  gjej  burrin  e  duhur : një  burrë  të  ndjeshëm  dhe  të  dashur,  të  pashëm  dhe  inteligjent, që  të  më  bëjë  të  qesh, që  më  respekton, që  më  kupton  dhe  mbështet, që  të  jetë  një  i  dashur  i  kujdesshëm  dhe  që  më  mbush  me  komplimente, që  më  bën  të  ndihem  e  bukur  dhe  e  dëshiruar, që  nuk  kalon  gjithë  kohën  duke  parë  futboll  në  TV,  që  më  sjell  çdo  ditë  mëngjesin  në  krevat  dhe  që nuk  më  tradhëton….

…..në  këtë  moment  Xhindi  duke  shfryrë …..ma  jep  këtu , atë  dreq  harte  ta  shoh  dhe  një   herë “……♥

14/Tetor/2016

Gjithashtu mund të pëlqeni dhe