Psikologe Arta Naçi
Keshillime Klinike

Mos u shqetëso !

Baba  e  bijë : një  raport  shumë  i  rëndesishem , qe  mund  te  kushtezoje  ne  menyre  vendimtare  personalitetin , karakterin  dhe  zgjedhjet  e  jetës  së  një  vajze.

 ” Mbi  tavolinen  e  punës  së  babait  tim  ishte  nje  nga  ato  sferat  prej  qelqi  me  deborë.  Brenda  saj  ishte  një  pinguin  me  një  shall  me  vija  të  bardha  me  të  kuqe.  Kur  isha  e  vogël  babai  me  mbante  të  ulur  në  prehër  , merte  në  dorë  sferën  e  dëbores , e  kthente  me  kokë  poshtë  në  mënyrë  që  bora  të  mblidhej  e  gjitha  në  majë  dhe  pastaj  e  kthente  përsëri  drejt  me  shpejtësi. Keshtu  sodisnim  te  dy  bashkë  floket  e  lehtë  te  debores  perreth  pinguinit…  Pinguini  eshte  fare  vetem  , mendoja .. –  dhe  merakosesha  shumë  e  më   pushtonte  ankthi  për  të. I  tregoja   babait  si  ndihesha  dhe  ai  me  pergjigjej :“ Mos  u  shqeteso  Suzi, është  si  Pasha “. “ Eshte  i  burgosur  ne  nje  bote  perfekte .”

Edhe  pse  figura  atërore  ka  qene   gjithmone  e  vendosur  ne  plan  te  dyte  ne  krahasim  me  ate  amtare, ajo  ka  nje  rol  thelbesor  ne  rritjen  dhe  formimin  e  femijeve  dhe  ne  veçanti  te  vajzave. Mbi  raportin  me  babain  ndertohet  nje  pjese  e  mire  e  vetebesimit  qe  vajza  do  te  kete  ne  jeten  e  saj.

(tregime  terapeutike )   18/ prill / 2017

Gjithashtu mund të pëlqeni dhe