Psikologe Arta Naçi
Keshillime Klinike

Kush i ka dërguar këto lule ?

” Një  ditë , një   grua  e   re  mori   dhuratë  një  dyzinë  me  trëndafila  me  nje  biletë  të  vogël   në  të  cilën  shkruhej: “ nga  një  person  që  të  do  shumë.” Bileta  nuk  kishte  asnjë  nënshkrim. Kush  ia  kishte  dërguar  vallë  këtë  tufë  me  lule ? Gruaja  nuk   kishte  ndonjë  lidhje  sentimentale  këto  kohët  e  fundit. Filloi  të  merte  me  mend  se  kush  mund  të  ishte  dërguesi . Mendja  i  shkoi  te  lidhjet  e  dikurshme , te  njohjet  e  reja … apo  ndoshta  ishin  mamaja  dhe  babai ? – ndonjë  koleg  i  punës ?… I  kaloi  nepermend  pothuajse  të  gjithë . Në  fund  mori  në  telefon  një  shoqen  e  saj  të  ngushtë  ne  menyre  qe  ajo  t’a  ndihmonte  për  të  zbuluar  këtë  mister. Një  frazë  e  mikeshes  së  saj  e  beri  të  reflektonte  shumë . – Më  thuaj , mos  mi  ke  derguar  ti  lulet ? – “ Po ! ”-  iu  pergjigj  shoqja. – “ Po  përse  mi  ke  dërguar ” ? – “ Sepse  herën  e  fundit  që  kemi  folur  ishe  shumë  e  dëshpëruar ….Doja  që  të  kaloje  një  ditë  duke  menduar  për  të  gjithë  personat  që  të  duan. ”

(tregime  terapeutike )            17 / prill / 2017

Gjithashtu mund të pëlqeni dhe