Psikologe Arta Naçi
Keshillime Klinike

Çelësi i Psikoterapisë.

“Çelësi i psikoterapisë është të arrish të kuptosh.Pa këtë asnjë përqasje apo teknikë psikoterapeutike nuk ka sens apo efikasitet në nivel më të thellë.Vetëm duke kuptuar mund të jemi në gjëndje të ofrojmë një ndihmë reale.Të gjithë pacientët kanë një nevojë deshpëruese për dikë që arrin ti kuptojë. Kur kanë qënë fëmijë prindërit e tyre nuk kanë arritur t’i kuptojnë; nuk i kanë konsideruar si individë me ndjenja,nuk i kanë respektuar si krijesa njerëzore.Psikoterapeuti që nuk arrin të kuptojë vuajtjen e pacientëve te tij,të ndjejë frikërat e tyre dhe të njohë intensitetin e përpjekjeve të tyre për të qëndruar në ekuilibër në një situatë familjare që mund t’i çojë drejt çmendurisë, nuk është në gjëndje të ndihmojë në mënyrë efikase pacientët e tij të kapërcejnë çrregullimin e tyre”                                                                                                        Alexander Lowen .

Gjithashtu mund të pëlqeni dhe