Psikologe Arta Naçi
Keshillime Klinike

EDHE KJO DO KALOJE !

 

Kjo  është  historia  e  një  nxënësi  të  ri  meditimi  që  i  drejtohet  nxitimthi   mjeshtrit  të   tij  dhe  i  thotë:  –  mjeshtër , mjeshtër, meditimi  im  është  i  tmerrshëm ! –  Jam  vazhdimisht  i  shpërqëndruar , më  zë  gjumi  , ndjej  dhimbje  gjithandej  e  nuk  di  më  se  çfarë  të  bëj. Eshtë  një  makth  i  vertete ! Mjeshtri  e  degjon  , e  veshtron  i  qetë  dhe  i  thote :  “ DO  KALOJE !” Dy  javë  më  vonë  djaloshi  kthehet  te  mjeshtri  gjithë  entuziazem .  –  Mjeshtër , mjeshtër… ka  ndodhur  diçka  e  pabesueshme  me  meditimin  tim . Ndjehem  shumë  i  përqendruar , i  qetë , i  fokusuar  thellë.  Eshtë  gjithçka  e  magjishme ,  është  fantastike !.. Mjeshtri  e  dëgjon  e  vështron  me  qetësi  dhe  i  thotë ! “ –  DO  KALOJE ! ”

Kjo  histori  na  tregon  se  në  jetë  gjithçka  është  e  përkohëshme , asgjë  s’ është  e  pandryshueshme ; si  ditët  e  vështira ,  si  mundimi ,  si  lodhja, po  ashtu  dhe  emocionet  e  këqija,… Por  kujdes ! –  edhe  ditët  e  bukura , kënaqësitë,  zbulimet  e  reja,  miqësitë  e  reja . Mjeshtri  Zen  qëndron  përtej  “kontaminimit  emocional “, sepse  e  ka  kuptuar  se  gjithçka  eshtë  kalimtare. Ai  ka   parë  se  ekziston  një  natyrë  emocionale  ciklike  në  jetë  dhe  sfida  jonë  është  të  mos  biem  preh  e  dallgës  së  furishme  të emocioneve  të  momentit . Jeta  ka  ciklin  e  saj,  prandaj  çarëdolloj  gjëje  që  po  përjetojmë ;  bëj  durim  dhe  përsëriti  gjithmonë  vetes  :  EDHE  KJO  DO  KALOJE !

(tregime  terapeutike)                                                                                                     

Gjithashtu mund të pëlqeni dhe