Psikologe Arta Naçi
Keshillime Klinike

Kur mendojmë se i njohim mrekullitë e botës !

Mësuesja  ju  kërkoi  nxënësve  të  saj  :

Më  bëni  ju  lutem  listën  me  ato  që  mendoni  se  janë  7  mrekullitë  e  botës  sot.

Pjesa  më  e  madhe  e  nxënësve  u  përgjigj :

 1. Piramidat  e  Egjiptit
 2. Kulla  Eiffel
 3. Muri  i  madh  Kinez
 4. Kanali  i  Panamasë
 5. Koloseu
 6. Kanioni  i  Madh
 7. Taxh  Mahalli

 Pasi  i  mblodhi  përgjigjet  mësuesja  vuri  re  që  një  nxënëse  nuk  e  kishte  dorëzuar  fletën.  Mësuesja  e  pyeti :  – pse  vallë ??… dhe  vajza  i  përgjigjet  që  është  e  pa  vendosur,  sepse  ka  shumë . –  Thuaj    ndonjërën  prej  tyre  e  inkurajoi  mësuesja. Vajza  pasi   hezitoi   për   një  çast  tha :

      Për  mua  7  mrekullitë  e  botës  janë…

 1. Prekja
 2. Shija
 3. Dëgjimi
 4. Shikimi
 5. Buzëqeshja
 6. Dashuria
 7. Ndjenjat

Në  klasë  pllakosi  një  heshtje  dhe  as  miza  nuk  pipëtinte…

Gjithë  këto  gjëra  që  nuk  i  vemë  re  më ,  sepse  janë  kaq  të  thjeshta  dhe  të zakonshme,  janë   Mrekullitë  e  vërteta !

  (J.Dauth)

Tiranë/Gusht/2016

Gjithashtu mund të pëlqeni dhe