Psikologe Arta Naçi
Keshillime Klinike

Vonoje gjithmonë gjykimin tënd !

Përpara  se  të  arrish  në  një  konkluzion  të  shpejtuar  dhe  para  se  të  mendosh  keq  për  njerezit,  vështroji  me  kujdes  gjërat, shumë  shpesh  nuk  janë  ashtu  siç  duken !!!

Një  vajzë  e  vogël  mbante  dy  kokrra  mollë  në duar. E  jëma  iu  afrua  dhe  i kërkoi  të  bijës  nëse  mund  t’ia  jepte  njërën  prej  mollëve .

Vajza  me  nxitim  i  kafshoi   të  dyja  mollët  njëra  pas  tjetrës.

Mamasë  i  ngriu  buzëqeshja  në  fytyrë  por  u  mundua  të  mos  e  tregonte  veten.

….Ndërkohë   vajza  i  zgjati  njërën  nga  mollët  duke  i  thënë : – Mere  mami !  Kjo  është  më  e  ëmbla …

Nuk  ka  rëndësi  se  kush  je, si  ke  jetuar  dhe  sa  njohuri  mendon  se  ke,  vonoje  gjithmonë  gjykimin  tënd .  Jepu  të  tjerëve  mundësinë  të  shpiegohen.  Ajo  që   mer  me  mend  ndoshta  nuk  mund  të  jetë  realiteti.

Tiranë/Gusht/2016

Gjithashtu mund të pëlqeni dhe